چند سالی است که عده ای با هدف اقامت یا سرمایه گذاری در ترکیه اقدام به خرید ملک در ترکیه می کنند که متاسفانه به دلیل عدم جذابیت سرمایه گذاری در این کشور و سرمایه بسیاری از ایرانیان این رویه سرعت بیشتری گرفته است. کشور را ترک کنند. خرید املاک و مستغلات توسط اتباع خارجی در ترکیه زمانی که دولت ترکیه حدود سه سال پیش برخی از قوانین مهاجرتی خود را تغییر داد تا شرایط اقامت در ترکیه را برای اتباع آسان تر کند، شتاب بیشتری گرفت. خارجی ها، با هدف جذب سرمایه گذاری خارجی و خروج. بحران اقتصادی. قبل از تغییر قوانین، متقاضیان اقامت در ترکیه باید خانه هایی به ارزش حداقل یک میلیون دلار خریداری می کردند، اما طبق قوانین جدید این رقم به یک چهارم 250 هزار دلار کاهش یافته است و باعث سیل سرمایه گذاری های خارجی شده است. اعزامی به این کشور در این بین ایرانیان رتبه اول سرمایه گذاری در ترکیه را کسب کردند و رکورد قابل توجهی را به ثبت رساندند. به عنوان مثال، بر اساس گزارش موسسه آمار ترکیه (TÜİK)، فروش خانه به اتباع خارجی در ترکیه در اکتبر 2021 نسبت به ماه مشابه سال گذشته بیش از 12 درصد افزایش یافته و با خرید 1265 خانوار به 5893 خانه در ماه اکتبر رسیده است. لوازم خانگی، آنها خریداران و سرمایه گذاران اصلی خانه در ترکیه شدند.
ترکیه نسبت به کاهش توریستهای ایرانی هشیار باشد
موضوعی که البته به صورت رسمی به آن پرداخته نشده و حتی رئیس اتاق بازرگانی ایران و ترکیه نیز رسماً آن را تایید نمی کند و از آن به عنوان موضوعی نگران کننده یاد می کند. سید جلال ابراهیمی، مدیر اتاق بازرگانی ایران و ترکیه در گفت و گو با بورسان گفت: بسیاری از شرکت های ایرانی در ترکیه اکنون از آنجا کالا خریداری کرده اند. اکنون می گویند ایرانیانی که در ترکیه خانه خریده اند باید خانه خود را به ترک ها بفروشند و اجازه فروش آن به ایرانی ها را ندارند. این حق مالکیت در اسلام مقرر شده و آزادی انتقال مال به دیگری را از بین می برد». ابراهیمی از تجربه مشابهی خبر داد و با بیان اینکه چینیها در ترکیه خانههای زیادی میخریدند، افزود: پس از اینکه اعلام شد چینیها نمیتوانند خانهای را به یک چینی بفروشند، چینیها در ترکیه خانهای را در یک خانه خریداری کردند. اگر این اتفاق برای خریداران ایرانی تکرار شود، هم بر بازار مسکن و هم بر ساخت و ساز در ترکیه تاثیر می گذارد و تعداد گردشگران ایرانی از ترکیه را کاهش می دهد. به گفته وی، هیچکس نمی تواند پیش بینی کند که آینده روابط ایران و ترکیه چگونه خواهد بود. افراد نزدیک بین رابطه را مخدوش می کنند و بزرگسالان در حل آن شکست می خورند.
خرید 10 میلیارد دلار ملک در ترکیه توسط ایرانیان
بررسیها نشان میدهد از ابتدای سال ۲۰۱۵ تا هشت ماهه اول سال ۲۰۲۱، ایرانیها در مجموع ۲۳۰۶۴ ملک در کشور خریداری کردهاند. مجتبی یوسفی عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی از خروج ۷ میلیارد دلار ارز برای خرید ملک در ترکیه طی سال های ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۹ خبر داد. به گفته وی، با توجه به رکورد خرید ملک در ترکیه در سال 1400، بعید است که خروج ارز از ایران برای خرید ملک در ترکیه به نزدیک به 10 میلیارد دلار رسیده باشد. همچنین، بین سالهای 2013 تا 2021، ایرانیها در مجموع 4511 شرکت در ترکیه تأسیس کردند که گفته میشود سه میلیارد دلار دیگر در این بخش سرمایهگذاری کردهاند. اما این روزها اخبار ضد و نقیضی در ترکیه به گوش می رسد مبنی بر اینکه ایرانیان مقیم این کشور به شدت نگران هستند، ماجرا از این قرار است که طبق تصمیم جدید دولت ترکیه، ایرانیان تنها می توانند ملک خود را به شرط 40 درصد زیر قیمت بفروشند و بفروشند. به یک سازمان خاص
هشدار به مردم در خصوص مخاطرات سرمایهگذاری در ترکیه
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نسبت به سرمایه گذاری در ترکیه و سایر کشورهای همسایه به مردم هشدار داد و گفت: مردم باید نسبت به سرمایه گذاری در این کشورها آگاهی کامل داشته باشند تا گرفتار مسائل حقوقی نشوند. رسانه ها باید از خطرات آن آگاه باشند.” سرمایه گذاری در خارج از کشور نقش دارد. حسینی ادامه داد: درست است که شرایط نامناسب سرمایه گذاری در داخل کشور، عده ای را مجبور به انتقال سرمایه به کشورهای دیگر کرده است، اما مسئولان باید مراقب باشند در صورت بروز مشکل برای ایرانیان خارج از کشور، اقدامات لازم برای احقاق حقوق آنها انجام شود. . . وی در پایان با بیان اینکه ترکیه از اتخاذ تدابیری برای جذب سرمایه گذاری خارجی دریغ نخواهد کرد، افزود: برای کاهش جذابیت سرمایه گذاری در بخش املاک ترکیه باید وضعیت بازار املاک در این کشور را تغییر دهیم. . اگر سرمایه خارجی در ایران خرج می شد، بازار مسکن تغییر می کرد و با توجه به تاثیر رونق مسکن بر رشد سایر صنایع، جهش اقتصادی عظیمی در کشور ایجاد می شد.
آژانسهای املاک واسط خرید ملک ترکیه در ایران
تعداد این نمایندگی ها که هر روز در حال افزایش است به دلیل درآمدهای بالای این بخش در این زمینه سرمایه گذاری کرده اند. خرید از این آژانس های املاک، که واسطه هستند و برخی از آنها در ترکیه مجوز ندارند، ممکن است منجر به از دست دادن سرمایه شود.
متاسفانه با افزایش خرید ملک در ترکیه و انباشته شدن سرمایه های کلان در بازار املاک این کشور، بسیاری از بنگاه های معاملات ملکی در ایران و ترکیه از این فرصت برای کلاهبرداری از سرمایه گذاران ایرانی استفاده می کنند. نمونه هایی از کلاهبرداری شامل دزدی و دزدی هنگام انتقال ارز به ترکیه، فروش خانه های بدون سند به افراد و فروش خانه به چند نفر است. یکی دیگر از مشکلات هموطنانی که در ترکیه ملک خریداری می کنند، تغییر مداوم قوانین ملک و اقامت در این کشور است، ممکن است قوانین ترکیه در آینده به گونه ای تغییر کند که منافع خریداران خارجی ملک در نظر گرفته نشود. از سوی دیگر ایران یکی از دو کشوری است که در لیست سیاه FATF قرار دارد. ترکیه می تواند قوانین جدیدی را برای سرمایه گذاران ایرانی در لیست سیاه اعمال کند تا آن را از لیست سیاه حذف کند، یا فروشندگان ملک در ترکیه اکنون می توانند قیمت ملک خود را برای ایرانیان افزایش دهند.
بدون دیدگاه